MANSION IN KAVOURI

Balancing between different elements and conditions without disturbing the natural scenery. The creation of a big shade is the other compositional aim permeating the project, yet another family house as Residence A.The cross-shaped layout of the house makes possible differentiation between the public and the private spaces in relation to the view. Transparent boundaries have been used extensively. This was considered crucial, in order to allow the view to intrude every part of the house. When moving through the house this layout sets a continuous game of interchangeable views. The narrow and long swimming pool, resembling a stream heading to the sea, is situated at the side of the house as not to interfere with the sea view.

Architects: Kokkinou-Kourkoulas Architects 
Location: Athens, Greece

photography © GEORGE FAKAROS